tirsdag, 07.04.2020  
  
Startside
Steinkjer igjennom 4000 år
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Introduksjon
Eldre steinalder
Yngre steinalder
Bronsealder
Eldre jernalder
Yngre jernalder
År 1000-1500
År 1500-1850
År 1850-1900
År 1900-1940
År 1940-1945
Steinkjer by
Skoler
Naturressurser og kulturlandskap
Kulturhistoriske filmer
Linker
Om Prosjektet
 
   Forrige Neste   

Så ble de to gift...

Tegnet av Liv Miriam Nordtømme

Så ble de to gift. På denne tiden var det ikke vanlig å gå i kirken, sånn som man gjør nå. Man hadde en seremoni som inneholdt blant annet bloting. Bloting gikk ut på å slakte en hest, deretter skulle man smøre blodet utover forskjellig gudebilder. Man avla så en ed, som var mer som et prektig dikt, nesten som i kirken når du sier foran Guds åsyn at du vil ha den som står ved din side.

Det var mye overtro på denne tiden, og en av handlingene de gjorde, var å spå hverandre. Det var Sigurd som skulle spå sin søster. Noe av det han fortalte henne, var at hun skulle få tre sønner. Etter seremonien var det fest.

En uke etter dette tok Olve med seg Sigrid hjem til Egge. Reisen var lang, Sigrid så mange nye steder på denne turen. Da Sigrid kom fram til Egge, var ikke svigermoren særlig snill med henne. På den tiden var det skikk at konen til husbonden fikk nøklene til gården, men i dette tilfellet fikk ikke Sigrid det. Det var nemlig Olves mor, Tora som hadde dem.

I vikingtiden var det ikke uvanlig at husbønder hadde elskerinner. Det hadde også Olve.
Khadidja het hun. At Olve hadde elskerinne, gjorde Sigrid lei seg.

Olve var mye borte fra Egge i tiden etter at Sigrid ble gift med Olve. Sigrid ble mer og mer fra seg, og da hun ble gravid med Olves barn, følte hun seg svært alene. Den eneste trøsten var veven. Hun vevde bilder med motiv fra gudeverdenen. De forvridde dyreansiktene var det eneste som vitnet om hennes fortvilelse.

Sigrid og Olve
Høvdingsetets plassering
Gården Egge
Gården Egge 2
Olve Grjotgardson
Olve var sønn av Tora Olvesdatter
Boken om Sølvhammeren
Boken om Sølvhammeren 2
Så ble de to gift...
Da Sigrid ble gravid