mandag, 27.09.2021  
  
Startside
Steinkjer igjennom 4000 år
Introduksjon
Eldre steinalder
Yngre steinalder
Bronsealder
Eldre jernalder
Yngre jernalder
År 1000-1500
År 1500-1850
År 1850-1900
År 1900-1940
År 1940-1945
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Steinkjer by
Skoler
Naturressurser og kulturlandskap
Kulturhistoriske filmer
Linker
Om Prosjektet
 
   Forrige Neste   

Motorstopp

Forfatter: Reidar Rostad

Ufrivillig rast ved Formofoss. Fra venstre: Johan Vada, Odin Rostad, Karl Vada, Reidar Rostad, Tordis Bjørdal Hansen og Helge Hansen. Med på turen var også Sigvart Holstad (sjåfør) og Jarle Westin (fotograf).

Trass i optimismen, vi kom ikkje så langt før vi fekk merke at den nye gassgeneratorteknikken ikkje var til å stole på. Ned bakkane mot Formofoss streika motoren tvert. Og vi rulla i frigir ned til stasjonen. Det tok ikkje lang tid for Siggen å konstatere at dette kjøretyet var det ikkje råd å koma vidare med. Så vi lessa av pikk-pakket og sette oss til å vente på ein plankbil for skyss over fjellet. Materialtransport gikk enda med bensinbil. Her tok Jarle Westin eit bilde av moltgjengen, mens Siggen Holstad var opptatt med bilen.
I løpet av dagen kom vi oss i veg med ein plankbil. Turen over fjellet på lasteplanet var fin skyss. Vi passerte dei kjente stadene som står som historiske merker over Lifjellet, og som den gongen gjorde eit eksotisk inntrykk på oss: Korktrekkaren, Mortenslund, Sibirien og Gosen.

Grensepass og gassgenerator
Motorstopp
Overnatting i telt
Molteplukking
Tilbaketuren